Doktorikraadi nõue peab teadustöid fookustama

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuue aasta pärast on ülikooli auditooriumidesse loenguid pidama asja vaid doktorikraadiga lektoritel. Pildil on Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi hoones asuv Juhan Peegli auditoorium.
Kuue aasta pärast on ülikooli auditooriumidesse loenguid pidama asja vaid doktorikraadiga lektoritel. Pildil on Tartu Ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni instituudi hoones asuv Juhan Peegli auditoorium. Foto: Margus Ansu

Üldise akadeemilise taseme tõstmiseks, lektorite taseme ühtlustamiseks ning teaduslikele uurimustele suu­­rema kaalu andmiseks soovib Tartu Ülikool näha kuue aasta pärast lektoreina ainult doktorikraadiga inimesi.

«Doktorikraad on nagu juhiluba, mis võimaldab sõita akadeemilisel kiirteel iseseisvalt,» võttis Tartu Ülikooli eelmise nõukogu otsuse mõtte poeetiliselt kokku ülikooli õppeprorektor Martin Hallik. «Ma arvan, et lektoreil, kes saavad oma tööga hästi hakkama, pole põhjust tuleviku pärast muretseda.»

Tartu Ülikooli 351 lektorist on praegu doktorid 129. Doktorikraadiga on võrdsustatud ka nõukogudeaegne kandidaadikraad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles