Kristin Raudsepp: ravimimüük veebis - ohud ja võimalused

, ravimiameti peadirektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Raudsepp.
Kristin Raudsepp. Foto: Erakogu

Eestis on avalik diskussioon apteekide tiheduse ning käsimüügiravimite turustamise üle kauplustes toimunud pikemat aega. Nüüd on lisandumas uus teema – ravimite müügi korraldamine interneti ning posti- ja kullerteenuste vahendusel.

Praegu pole ravimite müük inter­netis Eestis lubatud. Samas Euroopa Kohtu lahen­d 2003. aastast ütleb, et tulenevalt kaupade vaba liikumise põhimõttest on ravimite e-kau­bandus lubatav. Täpsustades, et liikmesriikidel on vabadus otsustada, kas lubada kasu-riski vahekorda kaaludes retseptiravimite kaubandust. Kuid kindlasti peab olema lubatud käsimüügiravimite e-kaubandus.

Eesti on ühena vähestest ELis juurutanud digiretsepti süsteemi. Täiesti loogilise arenguna on plaanis seadustada nii retsepti- kui käsimüügiravimite müük internetis. Eelnõu on ametkondlikul kooskõlastusringil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles