Ühtsuse päeva tähistasid nii Putin kui äärmuslased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhanded vene marurahvuslased tulid eile Moskvas ja mujal riigis tänavatele, et võtta osa nõndanimetatud Vene marsist.
Tuhanded vene marurahvuslased tulid eile Moskvas ja mujal riigis tänavatele, et võtta osa nõndanimetatud Vene marsist. Foto: SCANPIX

Tuhanded vene marurahvuslased tulid eile Moskvas ja mujal riigis tänavatele, et võtta osa nõndanimetatud Vene marsist ja väljendada vastuseisu tumedama nahavärviga sisserändajatele Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast.

Marss pealinnas toimus loosungi all «Moskva on vene linn» ja leidis aset rahva ühtsuse päeval, mida on hakatud tähistama alates 2005. aastast nõukogudeaegsete 7. novembri oktoobripühade asemel.

Marurahvuslased süüdistavad Kremlit migrantide ja vähemusrahvuste soosimises põlisvenelaste arvel ning panevad pahaks valitsuse toetussummasid valdavalt moslemiusku rahututele Kaukaasia vabariikidele. Tavaliselt on Vene marss toimunud Moskva äärelinnades, kuid esimest korda anti luba selle korraldamiseks linnasüdames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles