Vanasadama jahisadamat külastasid lõppenud hooajal jahid enam kui 1500 korral

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanasadama jahisadam.
Vanasadama jahisadam. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnasüdames paiknevat Vanasadama jahisadamat külastasid tänavu 21 erineva lipuriigi jahid kokku 1529 korral, valdav enamus neist pärines Soomest. Eksootilisemate lipuriikide hulka kuulusid India ja USA hajasaared.

«Ametlikult lõppes hooaeg eelmisel kolmapäeval ehk kalda pealt vaadates tegelikult juba lumistes oludes,» ütles jahisadama sadamakapten Kalle Kuus. «Enim külastusi oli Soome lipuga alustelt – 1261. Põhjanaabrite järel olid suurimad Tallinna-huvilised jahid pärit Saksamaalt, Rootsist ja Taanist.»

Läänemereriikidest olid sadamakapteni sõnul loomulikult esindatud ka Venemaa, Poola, Läti ja Leedu. «Külalisi oli aga veel näiteks Itaaliast, Prantsusmaalt ja Šveitsist ning võõrustasime isegi selliste lipuriikide jahte nagu India, Austraalia ja Ameerika Ühendriigid ning Ühendriikide hajasaared,» mainis Kuus.

Külalisjahtide pardal saabus Tallinnasse kokku 5128 reisijat. Kõige populaarsem kuu oli loomulikult juuli, mil Vanasadamat külastas 635 jahti 2075 inimesega pardal.

Sadamakapteni sõnul valmistab tänavusele 1. maist kuni 31. oktoobrini kestnud hooajale tagasi vaadates heameelt see, et nii jahte kui reisijaid kogunes mullusest pisut enam. «See, et võõrustasime tänavu 45 jahti enam kui eelmisel aastal, näitab, et Läänemerel seilajad on kaks hooaega tagasi avatud jahisadama enda jaoks avastanud ja tulevad meelsasti Tallinna linnasüdames paiknevasse sadamasse ka heitlike suveilmadega,» lausus Kuus.

Kokku on jahisadamas kaikohti 110 jahile, kodusadamaks on Vanasadam 43 Eesti lipu all seilavale alusele. Samuti on Tallinna  elanikel ning külastajatel  võimalik tellida Vanasadama jahisadamas teenust pakkuvatelt jahiomanikelt merereise Tallinna lahele ja väikesaartele.

Jahisadama ruumid on rajatud endisesse C-terminali, samas paikneb ka Tallinna jahtklubi. Sadama külalised saavad käia saunas, pesta ja kuivatada riideid, soovi korral ise süüa teha või niisama lõõgastuda.

Jahisadamaga samas hoones asub ka Sadamaturg, kus kaubeldakse peamiselt Eestis kasvatatud aia- ja põllusaadustega ning lihatoodetega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles