Pantvangis olnud Eesti meremehe laeval puudus tavapärane julgestus

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Sokk
Siim Sokk Foto: Erakogu

Laupäeval koju naasnud Nigeerias röövitud Siim Sokule pole selge, miks saadeti nende laev just tol saatuslikul päeval välja ilma tavapärase relvastatud kaatrita.

Soku sõnul oldi rünnakuohust teadlikud, sest piraadid olid veidi varem juba ühte laeva röövinud, kuigi tol korral ei võetud kaasa meremehi, vaid ainult nende vara, vahendab ERR Uudised.

«Seekord saadeti meid 250 miili eemale merele punkerdama ja kaasa ei antud turvakaatrit – see oli loomulikult kõrgendatud oht, üks kord ilma turvakaatrita ja kohe toimus rünnak,» lausus Sokk.

Meeskonda oli treenitud piraatide rünnaku puhuks ning nad teavitasid nii lipuriigi kui laevafirma esindajaid, andes ka oma koordinaadid, seejärel aga peituti kaheks tunniks spetsiaalsesse turvaruumi laeva trümmis, kus üritati edutult raadio teel abi kutsuda, kuni piraadid ukse maha lõhkusid.

Seitse meremeest viidi kaatriga sisemaale jõesaarele, mis tõusu ajal peaaegu täielikult üle ujutati ja seal oldi kuni vabanemiseni väikeses puuvaiade peal ehitatud onnis poole tosina piraadi seltskonnas, kes polnud vangide suhtes vaenulikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles