Pedofiiliakahtlusega endine vaimulik vaidlustas kohtuotsuse

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Maarand tegutses aastaid skaudiliikumises ja EELK diakonina.
Toomas Maarand tegutses aastaid skaudiliikumises ja EELK diakonina. Foto: Erakogu

Tallinna ringkonnakohus langetab otsuse väidetavalt alaealisi erootilises situatsioonis pildistanud ja neid fotosid kodus hoidnud endise kirikuõpetaja ja endise Läänemaa skautide maleva juhi Toomas Maarandi kaebuses maakohtu otsusele, millega teda karistati tingimisi vangistusega.

Lääne ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi hoidis Toomas Maarand elukohas omapildistatud fotosid ja negatiive, millel erootilises situatsioonis poseerivad eri vanuses kuni 14-aastased noorukid, kirjutab Õhtuleht.

Sama laadi kuritegude pärast karistati teda juba paarikümne aasta eest ja toona jäi ta ilma tööst kooliõpetajana.

Pärnu maakohus mõistis Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) endise diakoni ja skaudijuhi Toomas Maaranna aprillis süüdi lasteporno omamises ning karistas teda tingimisi vangistusega.

«Toomast süüdistatakse selles, et ta hoidis oma elukohas enda pildistatud fotosid ja negatiive, millel on erootilises situatsioonis poseerimas erinevas vanuses kuni 14-aastased noorukid. Pildistatud oli aastatel 1984–1988, 1995–1997 ja ka 2000. aastal,» ütles prokuratuuri pressiesindaja toona BNSile.

Õhtulehe andmetel esitas Maarand maakohtu otsusele apellatsiooni Tallinna ringkonnakohtule, kes nüüd asjas otsuse langetab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles