ERR.ee: Pärnu on hädas masinatehase varemetega

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu on hädas masinatehase varemetega.
Pärnu on hädas masinatehase varemetega. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Pärnu kesklinna vahetus läheduses Ülejõel asuvast endisest masinatehasest on järel varemed, millega on hädas nii päästeamet, munitsipaalpolitsei, linnakodanikud kui ka omanikud.

Kui Nõukogude ajal toodeti Pärnus Rääma 17 asuvas masinatehases mahlapresse ja muud tarvilikku kogu laia kodumaa tarbeks, siis nüüd on hoone muutunud Pärnu juhtivaks tondilossiks, teatas ERR Uudised.

Möödunud suvel ja sügisel oli endises masinatehases mitu põlengut, pärast veidi pikemat pausi oli tuletõrjel sinna taas asja veebruaris, kui redelautoga kustutati kolmandal korrusel põlenud prahti.

Munitsipaalpolitsei on omanikele teinud küll ettekirjutusi, aga vaatamata sanktsioonidele ja omanike püüdlustele olukord ei muutu. Valvet seal ei ole ja kuigi omanikud üritavad sissepääse kõikvõimalikul moel sulgeda, on seal pidevalt märke kõrvaliste isikute tegevusest.

Rääma 17 kinnistu asub perspektiivikas piirkonnas Pärnu jõe ääres, kus jalutatakse ja tehakse tervisejooksu. Endise Pärnu masinatehase kinnistu kuulub osaühingule Kalda Kodu, mis tahab ehitada masinatehase asemele kaubanduspinnad ja mitu tornelamut, kuid millal see kõik teoks saab, ei osata öelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles