Eestit külastas Ühendkuningriigi kuningliku merejalaväe ülem

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti merejalaväelased 2009. aastal Helmandi provintsis.
Briti merejalaväelased 2009. aastal Helmandi provintsis. Foto: SCANPIX

Eile ja täna külastas Eestit Ühendkuningriigi kuningliku merejalaväe ülem kindralmajor Ed Davis, kes oli merejalaväe brigaadi ülem Helmandi provintsis 2011. aastal ning kelle alluvuses teenis ka Eesti jalaväekompanii Estcoy-12.

Kuningliku merejalaväe ülem kohtus täna Paldiskis 1. jalaväebrigaadi ülema kolonelleitnant Aron Kalmuse, Scoutspataljoni ülema kolonelleitnant Vahur Karuse ja Estcoy-12 kaitseväelastega, kellega tegi kokkuvõtteid lõppenud välisoperatsioonist ning külastas langenud kaitseväelase kapral Agris Hutrofi perekonda.

«Oleme töötanud selle nimel, et Helmandi väekoondise ning brigaadi ülemad, kelle alluvuses Estcoy teenima hakkab, külastaksid enne välisoperatsioonile suundumist Eestit ja saaksid kompaniist korraliku ülevaate, samuti teeme samade ülematega kokkuvõtteid pärast operatsiooni lõppu,» ütles kolonelleitnant Karus.

Kindralmajor Davis tõi Estcoy-12 saavutustena välja Nad-e-Ali piirkonnas saavutatud stabiilsuse ning üle andmise Afganistani võimudele enne kavandatud aega ning tänas Eesti kompanii võitlejaid nende poolt antud panuse eest.

Eile kohtus kindralmajor Davis kaitseväe peastaabi ülema kolonel Peeter Hoppe ja maaväe ülema kolonel Artur Tiganikuga, kellega arutas Eesti ja Ühendkuningriigi üksuste senist koostööd, veteranidega seonduvaid küsimusi.

Oktoobris viibis Eestis Helmandi väekoondise endine ülem brigaadikindral Patrick Sanders. Kuningliku merejalaväe ülem on varem Eestit külastanud 2010. aastal.

Kaitsevägi osaleb Afganistanis NATO rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF koosseisus alates 2003. aastast ja teenib rahutus Helmandi provintsis alates 2005. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles