Ameeriklaste keeruline valik vabaduse ja «türannia» vahel

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitt Romney toetaja Gardner Carrick (vasakul) eile Arlingtonis kihutustööd tegemas.
Mitt Romney toetaja Gardner Carrick (vasakul) eile Arlingtonis kihutustööd tegemas. Foto: Hendrik Vosman

Kuid kestnud valimiskampaania jooksul tuli valijail otsustada Barack Obama ja Mitt Romney ning nende kahe erineva tulevikunägemuse vahel.

Üheks tasavägiseimaks peetavas osariigis Virginias algas valimispäev eile juba hommikul kell kuus, kui kõikjal jaoskonnad avati. Poolteist tundi hiljem näitas põgus ringkäik Washingtoni jõuka eeslinna Arlingtoni tänavatel, et mitmel pool olid jaoskondade juures vähemalt saja inimese pikkused järjekorrad. Kohalike sõnul selleks, et kodanikukohus enne tööleminekut kaelast ära saada. Hääletada sai kella 19ni.

Tänavate ääri ja sõiduteede eristusribasid palistasid Obama ja Romney ning kohalike valimiste kandidaatide aiamärgid. Crystal Plaza nimelise kortermaja esisel tänaval lehvitasid mööduvatele autodele kummagi presidendikandidaadi silte kaks seltskonda häälekaid toetajaid. Juhid andsid oma eelistusest märku signaaliga vastava toetajaskonna juurest mööda sõites, nood rõkkasid seepeale veelgi valjemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles