Prokurör nõuab Paldiski endisele linnapeale tingimisi karistust

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Põhja ringkonnaprokurör Kristi Rande küsis kolmapäeval Harju maakohtus ametikuritegudes süüdistatavale Paldiski endisele linnapeale Jaan Mölderile kaheaastast tingimisi vangistust kolmeaastase katseajaga.

Lisaks taotles prokurör Mölderile lisakaristusena keeldu töötada avalikus teenistuses varaliste väärtuste käsitlemisega seotud ametikohtadel, ütles Postimehele prokuratuuri pressinõunik.

Harju maakohus kuulutab otsuse Jaan Mölderi kriminaalasjas 3. detsembril kell 12.

Süüdistuse järgi koondas Mölder (51) 2009. aasta oktoobris ja novembris vahetult enne linnapeaametist lahkumist näilikult oma lähedalseisvad ametnikud, kellest suur osa jätkas tegelikult linnavalitsuses töötamist, ja maksis neile enne töölt lahkumist ka preemiat. Ametnike ebaseadusliku töölt vabastamisega ja neile põhjendamatu preemia maksmisega sai Paldiski linn kahju kokku 87 628 eurot. Mölder oma süüd ei tunnista.

Kriminaalasja kohtueelse menetluse viis läbi Põhja prefektuuri korruptsioonikuritegude talitus ja seda juhtis Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles