Margelov: Eesti-Vene piirilepinguga käib praegu normaalne töö

Argo Ideon
, poliitika- ja majandusanalüütik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eestisse külaskäigule saabunud Venemaa parlamendi ülemkoja, föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Mihhail Margelov ütles täna Tallinnas Postimehele, et hindab käimasolevat tööd Eesti-Vene piirilepingu sõlmimiseks positiivselt.

«Kaks välisministeeriumit, Eesti ja Vene oma töötavad praegu aktiivselt. Just kõnelesime sellest täna oma kolleegidega Eesti riigikogu väliskomisjonist,» ütles Margelov.

«Omal ajal andis Eesti parlamendi väliskomisjon kahe riigi täitevvõimudele hea impulsi, mida me Vene parlamendis toetasime. Alustati väga pragmaatiliste ja töiste konsultatsioonidega. Läinud nädalal toimusid konsultatsioonid Moskvas asevälisministrite tasemel, ning need jätkuvad enne aasta lõppu Tallinnas. Neljapäeval kohtun ma Eesti välisministriga.»

Margelov ei soovinud öelda, mida tema meelest oleks tarvis praegu ümber teha võrreldes tekstidega, mille Eesti ja Venemaa 2005. aastal alla kirjutasid, ent mis jäid jõustumata.

«Praegu kõnelevad sellest diplomaadid, ärgem segagem neid,» sõnas ta. «Käib töö ekspertide tasemel. Minu jaoks on põhimõttelise tähtsusega see, et nii meie [välis]komisjon kui kolleegide komisjon Eestis on valmis tegema ära oma osa tööst.»

Margelov kohtus täna Toompeal riigikogu väliskomisjoniga. Kokkusaamisel olid lisaks piirileppele kõneks ka rahvusvahelise elu probleemid, sh pantvangivõtmine Nigeerias, kus üks Eesti ja mitu Vene kodanikku äsja pantvangistusest vabanesid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles