Inforingi direktor: me ei ole maksumaksja raha eest Reformierakonda reklaaminud

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dmitri Smirnov.
Dmitri Smirnov. Foto: Youtube

Aktsiaseltsi Inforing direktor Dmitri Smirnov nimetab venekeelsele Postimehele antud kommentaaris sotsiaaldemokraadist riigikogu liikme Jevgeni Ossinovski süüdistusi maksumaksja raha eest propagandafilmide tegemises alusetuks.


Ossinovski juhtis riigikogu istungil tähelepanu asjaolule, et Inforing on Migratsiooni ja Integratsiooni Sihtasutuse projekti «Tuntud ja tundmatu Eesti» raames tehtud 12 filmist seitsmes portreteerinud Reformierakonna poliitikuid.

«See on ühekülgne avaldus. Sama edukalt võiks väita, et me tutvustasime oma saadetetsüklis ebapiisavalt seksuaalvähemusi või diskrimineerisime kedagi sooliselt. Meie filmides esines arvukalt inimesi kõige erinevamatelt elualadelt – sepad, klaasipuhujad jne, keda ei valitud parteilise kuuluvuse järgi, aga Ossinovski tõstis teiste seast esile mõned üksikud inimesed,» ütles Smirnov.

«Näiteks, kui me tegime filmi Saaremaa ooperipäevadest, siis rääkisime nende korraldaja, Eesti Kontserdi direktori Jüri Leiteniga, kellel on sidemed Reformierakonnaga. Või Kristiina Ojuland – tema sattus filmi sellepärast, et ma tunnen teda hästi, ta on meie kandist pärit. Kõik need süüdistused on kuskilt välja imetud. Mina seisan poliitikast kaugel. Peale selle pole inimestele ju otsaette kirjutatud, millisesse erakonda nad kuuluvad. Meile oli oluline näidata kõige erinevamate alade inimesi,» kommenteeris Smirnov Ossinovski süüdistusi.

Küsimusele, ega Inforing ei kavatse projekti raames tehtavatesse järgmistesse filmidesse kutsuda teistesse erakondadesse kuuluvaid poliitikuid, näiteks sotsiaaldemokraate, vastas Smirnov, et kõik osad on juba filmitud ja nüüd tuleb need vaid kokku monteerida. «Muuseas, me oleme Migratsiooni ja Integratsiooni Sihtasutuselt siiani kätte saanud ainult pool filmide eest lubatud rahast,» lisas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles