Ida prefekt võttis vastutuse ja astus ametist tagasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Alus
Aldis Alus Foto: Politsei

Ida prefektuuri juht Aldis Alus teatas täna lõunal, et võtab vastutuse taatlemata mõõteseadmete kasutamise juhtumi lahendamisel tehtud vigade eest ja lahkub prefekti ametist. Tema asemel võib prefekti kohusetäitjaks saada praegune piirivalvejuht Aimar Köss.

«Kujunenud olukord on pannud mind kui riigiteenistujat, politseinikku ja juhti oma tegevust kriitiliselt hindama ning ma ei pea võimalikuks jätkata Ida prefektuuri juhina. Võtan vastutuse nii enda kui oma alluvate tehtud vigade eest ning vabandan kõigi ees, kelle usku Eesti politseisse see juhtum kõigutas,» teatas Alus oma avalduses.

«Astun tagasi ka selleks, et politseiorganisatsioon saaks tööd jätkata praeguste pingeteta. Rääkisin oma otsusest täna ennelõunal PPA peadirektoriga, kes nõustus minu lahkumisega prefekti ametist.»

Peadirektor Raivo Küüdi sõnul tunnustab ta Aldis Aluse sirgeselgsust ja aktsepteerib tema otsust. «Kogu politseil tuleb antud juhtumit tõsiselt analüüsida, teha sellest järeldused ning tagada, et selline olukord ei saaks enam korduda,» sõnas Raivo Küüt. «Praegu aga peame kohe tegelema sellega, et taatlemata mõõteseadmete kasutamise tõttu väärteootsuse saanud inimeste jaoks olukord lahendada,» kinnitas Küüt.

Peadirektor teeb nüüd siseministrile ettepaneku nimetada Aluse asemel Ida prefekti kohusetäitjaks praegune Ida prefektuuri piirivalvejuht Aimar Köss, ütles PPA kommunikatsioonijuht Martin Luige Postimehele.

Köss on piirivalves töötanud alates 1992. aastast.

Eilne ETV saade «Pealtnägija» avalikustas korralageduse politseis, mille ametkonna tippjuhid alates peadirektor Raivo Küüdist olid siiani teadlikult maha vaikinud. Märtsis paljastas PPA sisekontroll Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud kuritahtliku valetamise ning peadirektorile tehti ettepanek karistada viit süüdlast. Küüt ja tema meeskond valis aga ausa ülestunnistuse ja hetkelise häbi asemel lahenduse, kus mitte kedagi ei karistatud, ohvreid ei teavitatud, avalikkust ei informeeritud ja lugu pandi lihtsalt kalevi alla.

Nüüd, info ajakirjandusse jõudmise järel teatas PPA, et rikkumist teadlikult lubanud liiklusüksuse juht Alvar Ottokar lahkub oma kohalt. Politsei võtab aga teo heastamiseks ise ühendust kõikide inimestega, kellele vormistati möödunud aasta 13. augustist kuni 21. detsembrini taatlemata kiirusemõõtja ja kaaludega õigustühised väärteootsused, ning annab neile võimaluse nõuda väärteootsuse ülevaatamist kohtu poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles