Eesti ministrid Tiibeti eksiilvalitsusjuhiga kohtuda ei kavatse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti eksiilvalitsuse peaminister Lobsang Sangay
Tiibeti eksiilvalitsuse peaminister Lobsang Sangay Foto: SCANPIX

Peaminister Andrus Ansip kinnitas, et ei kavatse kindlasti kohtuda novembris Eestisse saabuva Tiibeti eksiilvalitsuse peaministri Lobsang Sangayga.

Küsimusele, kas kellelgi Eesti ministritest on kavas temaga kohtuda, vastas Ansip valitsuse pressikonverentsil: «Minul kindlasti mitte.» Ta kinnitas ka, et seda pole tal plaanis teha vastava ettepaneku korral.

«Te ju teate, Eesti järgib ühe Hiina poliitiikat, lennart meri 1994. aastal kirjutas alla vastavale dokumendile. Mina kui peaminister ei pea võimalikuks mitte mingil tingimusel taganeda Eesti riigile lepingutega võetud kohustustest,» lausus Ansip.

Ka haridusminister Jaak Aaviksoo ütles, et riiklikult võetud kohustused on riiklikult võetud kohustused ja ei ole võimalik, et inimesed täidavad neid valikuliselt. «Aga mitteametlike sidemete edendamine mitmesuguste poliitiliste jõududega on kogu aeg toimunud ja ma arvan, et see on ka põhjendatud. Riiklik suhtlus, nagu juba öeldud, toimub rahvusvaheliste lepingute alusel ja seda revideerima hakata ühepoolselt ei oleks kohane,»  lausus Aaviksoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles