Paet kohtus Vene Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni juhiga

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Välisminister Urmas Paet kohtus Venemaa Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehe Mihhail Margeloviga.
Välisminister Urmas Paet kohtus Venemaa Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehe Mihhail Margeloviga. Foto: Välisministeerium

Välisminister Urmas Paet arutas täna kohtumisel Venemaa Föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimehe Mihhail Margeloviga Eesti ja Venemaa vahelisi suhteid ning edasisi arenguid, sealhulgas piirileppega seonduvat.

Paet avaldas heameelt, et Eesti-Venemaa vahelistes suhetes on toimunud viimastel aastatel edasiminekuid. «Allkirjastatud ja töös on erinevad lepingud, kasvanud on kaubavahetus ning turism. Samuti sujub hästi piiriülene koostöö Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise koostööprogrammi raames,» loetles Paet. Ta lisas, et Eesti soovib riikidevahelist lepingulist baasi edasi arendada majanduslepete osas. «Samuti on jätkuvalt  oluline veokite piirijärjekordade probleemi lahendamine Eesti-Vene piiril,» rõhutas välisminister.

Kõneldes Venemaa liitumisest Maailma Kaubandusorganisatsiooni WTOga, märkis Paet, et Eesti toetas Venemaa liitumist ning WTO nõuete täitmine on oluline nii Euroopa Liidule kui Venemaale. «Näeme selles võimalust seniste kaubandustakistuste kõrvaldamiseks ning mõneski valdkonnas on seda juba reaalselt näha. Näiteks eksporditolli tariifid puidule on Euroopa ettevõtjate jaoks alanenud. Loodame, et Venemaa lõpetab ka elusloomade sisseveokeelu Euroopa Liidust, seal hulgas Eestist Venemaale,» rääkis Paet.

Paet ja Margelov kinnitasid Eesti ja Venemaa tahet jõuda mõlemat riiki rahuldavate piirilepingute jõustumiseni.

Veel rääkisid Paet ja Margelov olukorrast Põhja-Aafrikas, külmutatud konfliktidest ning Euroopa Liidu ja Venemaa vahelistest suhetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles