Pühadeaeg toob kesklinna uue jõuluvalgustuse

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänavale ja raeplatsile tulevad tähekesed ja lühtrid.
Rüütli tänavale ja raeplatsile tulevad tähekesed ja lühtrid. Foto: TPM

Linn ostab tänavuseks advendiajaks rohkem kui 60 000 euro eest uut jõuluvalgustust, millega antakse värske väljanägemine nii raeplatsile, kuusele kui ka kesklinna peatänavatele.

Linnakunstnik Tiit Kaunissaare sõnul on suurlinnadesse mõeldud jõuluvalgustid üsna spetsiifiline tööstusharu ning seetõttu oli valikut teha keeruline. «See tundub tohutu suur tööstusvaldkond, aga tegelikult on need tooted suhteliselt sarnased,» ütles Kaunissaare, kes otsis Tartule sobilike valgustite näiteid nii internetist kui ka kataloogidest.  

«Ega me mingit väga kirjumirjut ei tahtnud,» sõnas linnakunstnik, kelle kinnitusel on uute valgustite põhivärvid valge ja kuldne. «Need objektid, mis on värvilised olnud, näiteks jõeäärne sinine ja raekojatagune punane, jäävad püsima. Aga kui uut valida, siis pole ju mõtet vana asja korrata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles