Lavale tulevad kaheksakümnendad

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuse «Musta pori näkku» peategelast Mihklit mängib Andres Mähar, kellel tuleb mõistagi ka laulda. Mäng käib laval, mille on kujundanud Maarja Meeru. Lavastuse videokujundaja on Taavi Varm ja valguskunstnik Margus Vaigur.
Lavastuse «Musta pori näkku» peategelast Mihklit mängib Andres Mähar, kellel tuleb mõistagi ka laulda. Mäng käib laval, mille on kujundanud Maarja Meeru. Lavastuse videokujundaja on Taavi Varm ja valguskunstnik Margus Vaigur. Foto: Sille Annuk

Mihkel Raua menukas «Musta pori näkku» on võtnud lavalise kuju. Mida vaatajad kuulevad ja näevad? Vastab muusiku ja ajakirjaniku raamatu lavale seadnud Andres Noormets.

Teatrist saadetud pressiteates on kirjas, et lavastuse «täpsem žanrimääratlus on moku­men­taal­ne talk show lauludega». Mida tähendab mokumentaalne ja miks on vaja lavale telesaadet?

Teatri pressiteade sisaldab üsna täpset määratlust: moku­mentaarium ehk liba­doku­mentaal (inglise keeles mocku­men­tary) koosneb sõnadest pilkama (mock) ja dokumentaal (docu­men­ta­ry). Mokumentaal­sus märgib meediavormi, kus dokumentaalsuse muljet jättes räägitakse asjadest looval ja  mittedokumentaalsel moel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles