Kuidas kodukuludelt säästa?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lauri Kulpsoo

Sügisel, kui kulukas suvepuhkus seljataga ning kooliaasta alguski omajagu väljaminekuid kaasa toonud, tuleb esimene küttearve paljudele peredele halva üllatusena. Pidevalt kasvavate kodukulude puhul on aga soovitada mitu head nippi, kuidas kulutusi ise kontrolli alla hoida.

«Kõigepealt tasub hoolikalt lugeda ühistu, energia- või veefirma saadetud kommunaalarvet, sest tarbijal peab olema täpne ülevaade, mille eest ja kui palju tal maksta tuleb,» rääkis Swedbanki eraisikute rahaasjade teabekeskuse juht Anne Kalberg-Sägi. «Kõrvutada tasuks praegust arvet ka varasemaga ning kui seal on näha tõusu, millele te täpset selgitust leida ei oska, ärge kartke ühistu juhtkonnalt või firmalt selle kohta küsida.»

Kodukulude kohta parema ülevaate saamiseks soovitab Sägi ka kodumaja käekäigu vastu aktiivselt huvi tunda ja ühistu töös kaasa lüüa. «Kaaluge, kas maja küttesüsteem või maja tervikuna vajab renoveerimist, kaasates spetsialiste, kes aitavad mõõta maja energiatarvet ja soojakadu,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles