Kütteseadmeid tuleb regulaarselt hooldada

, tehnilise järelevalve ameti tehnikaosakonna peaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsu sisse ajama hakanud ahi reetis ohtliku korteri. Fotol olev ahjusuu on illustratiivne.
Suitsu sisse ajama hakanud ahi reetis ohtliku korteri. Fotol olev ahjusuu on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kütteseadmeid tuleb kontrollida ja hooldada enne igat kütteperioodi, et ära hoida võimalikke avariisid ning vältida kõrgeid küttekulusid.

Hoolduse õigeaegne tegemata jätmine, kütteseadme vale seadistamine ja valesti valitud kütus võivad põhjustada katla efektiivsuse langemise ning selle kasutusea lühenemise. Hooldamata katla kasutamine võib kergemal juhul tuua kaasa rahalise kulutuse remonttöödele, halvimal juhul aga lõppeda tulekahju ning vara hävimisega.

Kütteseadmete paigaldamisel ja hooldamisel tuleb alati järgida kasutusjuhendi instruktsioone ning selles välja toodud hoolduse tegemise sagedust. Olenevalt seadme liigist võib hooldustöödel vaja minna ka spetsiaalseid vahendeid, mistõttu on soovitav kaasata pädev spetsialist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles