Kinnisvara – osta, müüa või hoida?

, 1Partner Kinnisvara konsultant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üürimajade teema muutus aktuaalseks ka Londonis toimunud suveolümpia eel – selles Stratfordis olümpiamängude ajaks valminud majas teenis iga korter omanikele mitmeid tuhandeid eurosid tulu nädalas.
Üürimajade teema muutus aktuaalseks ka Londonis toimunud suveolümpia eel – selles Stratfordis olümpiamängude ajaks valminud majas teenis iga korter omanikele mitmeid tuhandeid eurosid tulu nädalas. Foto: Scanpix/CORBIS

Euroopa võlakriis süveneb ning majanduskeskkonna väljavaated on ebaselged, mis teeb olukorra kinnisvaraturul põnevaks. Kuigi kinnisvarasektoris äkilist hinnatõusu lähiajal tulemas pole, on see siiski turvaline rahapaigutus, arvestades kasvavat inflatsiooniohtu.

Madalate intresside tõttu pole mõtet raha pangaarvel hoida. Kinnisvarasse raha paigutamise huvi tõusu näitab maa-ameti statistika, mille kohaselt on tehingute arv võrreldes mullu sama ajaga tõusnud 32 protsenti. Keskmine hinnatase on aastaga tõusnud kümme protsenti, eriti Tallinnas, kus tööturg kiiremini taastus.

Kümneprotsendiline hinnatõus on pigem korrektsioon reaalse ehitushinna poole ning pole alust arvata, et kallinemine sama hoogsalt jätkub. Pigem toimub külgsuunaline liikumine praegusel tasemel, kuid viie aasta perspektiivis on hinnad kindlasti praegusest märgatavalt kõrgemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles