Löögi võttis enda peale Aldis Alus

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aldis Alus
Aldis Alus Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Politsei- ja piirivalveameti juhtkond mängis organisatsiooni usaldusväärsuse taastamiseks eile avalikkusele välja kombinatsiooni, mille tulemusena teatas oma vabatahtlikust ametist lahkumisest Ida prefekt Aldis Alus.

«Kujunenud olukord on pannud mind kui riigiteenistujat, politseinikku ja juhti oma tegevust kriitiliselt hindama ning ma ei pea võimalikuks jätkata Ida prefektuuri juhina. Võtan vastutuse nii enda kui oma alluvate tehtud vigade eest ning vabandan kõigi ees, kelle usku Eesti politseisse see juhtum kõigutas. Astun tagasi ka selleks, et politseiorganisatsioon saaks tööd jätkata praeguste pingeteta,» teatas Aldis Alus oma tagasiastumisest rääkinud pressiteates.

Vähem kui ööpäev tagasi Alus politsei- ja piirivalveameti siselistis kolleegide poole pöördudes tagasiastumist ei kaalunud ja rääkis sellest, kuidas tehtud viga parandada. «Usaldus, mille inimeste silmis kaotasime, tuleb taastada. Võtku see meil aega kui palju tahes, me teeme selle nimel tööd. Saame seda teha vaid ühel viisil – teha tulevikus asju õigesti, seadustele vastavalt, professionaalselt ja inimlikult.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles