Arter tegi tiiru Tallinnas järjepanu avatud gurmeepoodides ja uuris, mille erilisega nood kokandushuvilisi peibutavad. Kõik pakkusid välja ka mõnusaid maitsekooslusi ja ühe retsepti.
Kui kütid maitseid
Don Gastronom (Rotermanni keskus)
Mis: kes armastab Hispaania kööki, leiab sealt kõik selle maa delikatessid – vinnutatud sea-, veise- ja hobusesingi ning vorstid, samuti oliiviõlid, oliivid, suupisted, maiustused, juustud, marmelaadid, moosid, (vahu)veinid.
Tähtedeks on vinnutatud Jamon Iberico sink – tammetõrudega toidetud Ibeeria musta tõugu sea lihast, mis on küpsenud 14–36 kuud, samuti Iberico Bellota Chorizo vorst, Manchego lambapiimajuust, küüslaugu-tšilliga maitsestatud oliivid, Priorati punane ökovein Clos Del Mas. Kes tahab, saab ka terve vinnutatud Jamon Gran Reserva seakintsu.
Ainult seal: (vahu)veinid, šerrid ja muu alkohol on selline, mida mujalt Eestist ei leia.
Põnev maitsekooslus: Manchego juust koos viigimarja-mandlimaiustusega; vinnutatud sink meloniga; punases veinis laagerdunud kitsejuust aivast ehk ebaküdooniast marmelaaditaolise maiustusega; pipra-lambapiimajuust marja-puuviljamoosiga.
Pererahva lemmik: hallitusega pehme kitsejuust Petit Nevat, Manzanilla oliivid, Chorizo Iberico ja Longaniza vorstid, Jamon Iberico sink.
Tee järele: tapas ehk hispaaniapärased suupisted.
Võta pikka saia, Beneoliva oliiviõli, Jamon Reserva sinki, Deshuesada rohelisi oliive.
Viiluta sai ja rösti. Piserda peale natuke oliiviõli. Kata õhukese singiviiluga ja kaunista oliiviga. Kinnita kokteilitikuga.
Nimini Gurmee (Rotermanni keskus)