Koit Pikaro politseiskandaalist: käib võitlus Küüdi koha pärast

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koit Pikaro.
Koit Pikaro. Foto: Peeter Langovits

«Raivo Küüdi mannetus on saavutanud täitsa anekdootliku taseme,» leiab ekskomissar Koit Pikaro ja usub, et politseijuhi kukkumist ei pea enam kaua ootama.

Pikaro ütles Õhtulehele, et tema hinnangul peab kõige rohkem vastutama peadirektor Raivo Küüt, kelle igapäevane tegevus on isikliku saamatuse varjamine.

«Kõik see skandaal oleks olnud poole mõistlikum, kui näiteks paarkümmend hagi otsuste tühistamiseks oleks juba olnud saate eetrissemineku ajaks kohtusse esitatud.»

«Aldis langes võimuvõitluse ohvriks, teha teda nüüd ainuisikuliselt selles mätsimises süüdlaseks, on kindlasti alatu. Küüdi aeg lõppes juba mitu aastat tagasi, õigemini polegi alanud, sest juba ühisametkonna (politsei koos piirivalvega) loomisel oleks pidanud arvestama, et ta ei vea seda välja,» hindas Pikaro, kelle meelest on praegu juba käimas võimuvõitlus, kus iga prefekt unistab peadirektoriks edutamisest.

Pikaro kinnitusel on talle kompetentsetest allikatest väidetud, et ka kõik teised prefektid olid sisejuurdluse tulemustest teadlikud: «Nad teadsid, millise otsuse Küüt Aldisega läbi rääkides langetas - arvan, et avalikkuse ette lükkas selle keegi teistest prefektidest ja Aldis on praegusel hetkel lihtsalt tankist.».

Pikaro on kindel, et teistelgi prefektidel leidub kapis analoogseid luukeresid ehk seaduserikkumisi, mille eest peaksid vastutama ametnikud kuni prefektini välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles