Prahas algas NATO PA aastaistung

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

NATO Parlamentaarse Assamblee 58. aastaistung Prahas algas täna NATO PA ja Venemaa Nõukogu kohtumisega.

Sellel osalevad lisaks Eesti delegatsiooni juhile Marko Mihkelsonile ka delegatsiooni liikmed Sven Mikser, Mati Raidma ja Kadri Simson.

Laupäeval ja pühapäeval toimuvatel komiteede istungitel leiavad tähtsamate teemadena käsitlemist NATO roll merejulgeoleku kindlustamisel ja piraatluse vastases võitluses, Araabia kevade õppetunnid ning mõju Euro-Atlandi piirkonna julgeolekule, majanduslikud ja poliitilised muutused Lähis-Ida ning Põhja-Aafrika regioonis, eurokriisi põhjused ja tagajärjed, samuti üleminekuperiood Afganistanis, Edela-Aasia julgeolek, aga ka arengud Süürias ja Iraanis.

NATO PA Eesti delegatsiooni liige Sven Mikser tutvustab kaitse- ja julgeolekukomitee pearaportöörina Afganistani julgeolekupoliitika tulevikusuundi käsitlevat raportit.

Praha istungjärguga lõpeb ka praeguse NATO PA presidendi  Karl A. Lamersi ametiaeg ning esmaspäevasel plenaaristungil valitakse kaheks aastaks ametisse uus president.

Plenaaristungil esinevad pöördumistega NATO peasekretär Anders Fogh Rasmussen, Montenegro president Filip Vujanovic ning Gruusia president Mihheil Saakašvili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles