Eesti arhitektuuripärand hävineb

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseministeerium viiks Patarei merekindlusse meeleldi üle siseturvalisuse muuseumi, kui sinna loodaks veel mõni muuseum ja selle ülalpidamiskulud liiga suureks ei läheks.
Siseministeerium viiks Patarei merekindlusse meeleldi üle siseturvalisuse muuseumi, kui sinna loodaks veel mõni muuseum ja selle ülalpidamiskulud liiga suureks ei läheks. Foto: Liis Treimann

Muinsuskaitseameti peadirektori Kalev Uustalu sõnul võib avariilisus tähendada seda, et hoonel ei pruugi enam katust peal olla. «Hoone seinad lagunevad ning uste ja akende asemel võivad olla veel vaid avaused,» selgitas ta.

Selliste hoonete taastamine on veel võimalik, ehkki vajab palju raha ja suurt entusiasmi. «Need on pigem üksikud näited,» tunnistas Uustalu.

Halvas seisus hooneid ei ähvarda veel otseselt kokkukukkumine, küll aga võib katus juba läbi lasta ja maja ähvardavad hallitus ja seened. Avariilises ja halvas seisus hoonete hulk kasvab. «Kui võrdlesime 2007. aasta andmeid tänavustega, siis oli lisandunud paarkümmend avariilist hoonet,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles