Allan Nõmmik: kuidas minna edasi?

, Eesti Lennuakadeemia lektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allan Nõmmik.
Allan Nõmmik. Foto: Erakogu

Lennuühendus on väga vajalik nii Tartule kui ka Lõuna-Eestile tervikuna. Asi ei ole ainult teatud isikute ametireiside paremas korralduses, vaid ka selles, et lennule siirduv ärimees, õppejõud, teadlane või ametnik saab hommikul enne kodust väljumist või õhtul välisreisilt tagasi tulles rohkem uneaega, mistõttu paraneb tema töövõime nii esimesel lähetuspäeval välismaal kui ka pärast lähetust Eestis tagasi olles.

Põhiprobleem pole ka mitte ainult selles, et ilma lennuühenduseta on raske kutsuda Tartusse konverentsidele ja muudele üritustele tunnustatud lektoreid, teadlasi ja äripartnereid. Vaja on saavutada olukord, et lennuühendus toimiks kohaliku majanduse arengu heaks, mis omakorda parandaks lennuühenduse väljavaateid.

Teisisõnu tagaksid praegused lennuliinid kohalike ettevõtete konkurentsivõime ja sellest tulenev nõudluse kasv arenevate ettevõtete poolt oleks omakorda vundamendiks lennuliikluse kasvule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles