Kalle Laanet: politseijuhid peaks vigu tunnistama

Kalle Laanet
, riigikogu liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: PP

Riigikogu liige Kalle Laanet küsib, mis on juhtunud, et edukalt arenenud organisatsioon mõraneb ja paljud ühiskonnaliikmed ei arvestagi enam võimalusega politseilt abi saada.

Avalikkuses ja poliittubades on puhkenud teravad debatid õiguskaitsestruktuuride praegusest seisust. Viljandis saavad politseinikud peksa, Türil kipub võim minema pättide kätte, Varvara tapmise uurimine ei edene, politseinik ahistab eksmeest võltsitud sekskuulutustega, Pärnu politsei välijuhti kahtlustatakse seotuses avariilavastajatega – paraku võiks loetelu jätkata.

Rängalt mõtlemapanev oli minu jaoks üks pealtnäha lihtne seik. Tuttav proua nägi läinud suvel päise päeva ajal Kuressaares Lossi tänaval asunud politseimaja nurgal kaht segamatult urineerivat meest. Proua jutu mõte oli see, et näe, küll on ikka kahju, et Kuressaares politseinikke enam pole, et vanasti poleks joodikud saanud kesklinnas nii segamatult toimetada. Mul oli sügavalt piinlik talle vastata, et politseinikud tegutsesid sel ajahetkel just nimelt selles hoones jätkuvalt edasi. Öistest kaklustest, mille puhul korrakaitsjad vaatavad autost sündmuste kulgu sekkumata pealt, kuuleme jätkuvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles