Eriarstiabiusk pikendab isegi tasulise eriarstiabi järjekordi

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriarsti vastuvõtud.
Eriarsti vastuvõtud. Illustratsioon: Pm

Kui praegu arutatakse, kas haiglatel on moraalne õigus tõsta visiiditasu kolmelt eurolt ja 20 sendilt viiele eurole, on kümned tuhanded patsiendid juba aastaid olnud nõus tasuma arstile pääsemiseks hoopis enam, ka mitukümmend eurot, ja seda sugugi mitte vaid erakliinikuis.

Jalahädaga Saaremaa mees oli õnnetu ja hämmingus, kui üritas perearsti soovitusel pealinna eritohtri juurde pääseda: ta oli kuulnud, et arstide juurde on pikad järjekorrad, aga ei kujutanud ette, et oma raha eest võiks end järjekorras ette osta – just seda võimalust talle suure haigla registratuurist pakuti.

«Kust ma  selle raha võtan?!» jäi mees, kellel varem pole olnud põhjust üle mere arsti juurde sõita, nõutuks. Nii temas kui paljudes teistes tublides tööinimestes, kes on end säästmata tööd rabanud ja solidaarselt ravikindlustusmaksu tasunud, on tekitanud kibestumust, et arsti juurde pääsuks tuleb juurde maksma hakata. Need summad võivad kõikuda 14 eurost mitmekümne euroni ja kui tuleb ka uuringuid teha, siis üldjuhul tuleb tasulisele vastuvõtule tulnul tasuda ka kallite uuringute eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles