Soomlaste lootus naasis võidukalt ringi

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Helenius (paremal) alistas Sherman Williamsi.
Robert Helenius (paremal) alistas Sherman Williamsi. Foto: SCANPIX

Ligi aastase võistluspausi pidanud Soome poksitäht Robert Helenius naasis võidukalt ringi, kui alistas kodupubliku rõõmuks Helsingis Bahamalt pärit Sherman Williamsi kohtunike otsusega

Kuuendas raundis tabas Williamsi paremsirge Heleniust võimsalt ja võttis soomlase korraks põlvist nõrgaks, kuid Helenius suutis löögist taastuda ja võita lõpuks 10 raundi järel kohtunike häältega 99:91, 99:93 ja 98:93. «Tegin vahepeal natuke salsatantsu,» kommenteeris Helenius pärast matši ise kuuendas raundis tekkinud keerulist olukorda. «Olen tagasi. See oli tagasitulekuks hea võit.»

Nädalavahetusel kodupubliku ees võidurõõmu tundnud Helenius pidas viimase matši natuke vähem kui aasta aega tagasi Dereck Chisoraga, mille ta võitis kohtunike häältega. Esimeses raundis murdis mees toona rangluu ja see jättiski ta pikaks ajaks poksiringist kõrvale. Kuigi Heleniust peetakse üheks meheks, kes võiks lähiaastatel Vladimir Klitškoga vastamisi minna, ei olnud laupäeva õhtul peetud matš asjatundjate arvates selline, mis peaks ukrainlase muretsema panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles