Taavi Aas: Veerenni raudteeülesõidu võti on Eesti Raudtee käes

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5. detsembril 2010 avalikustatud transpordikava joonisel Veerenni raudteeülesõidu sulgemine veel ei kajastu.
5. detsembril 2010 avalikustatud transpordikava joonisel Veerenni raudteeülesõidu sulgemine veel ei kajastu. Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna abilinnapea Taavi Aas rõhutas piirkonna elanike esindajatele saadetud selgituskirjas, et Veerenni tänava raudteeülesõidu sulgemine on algatatud Eesti Raudtee poolt ning ajendatud liiklusohutuse ja elanike turvalisuse huvidest.


Aas märkis, et Tallinna linnal puudub Veerenni tn raudteeülesõidu likvideerimiseks otsene huvi, sulgemise nõue tuleneb liiklusohutuse tagamisest tingitud Eesti Raudtee ettekirjutusest, vahendas Raepress.

«Ülemiste liiklussõlme rekonstrueerimise projekti kooskõlastamisel seati Eesti Raudtee poolt tingimuseks Veerenni samatasandilise raudteeülesõidukoha likvideerimine, kuna raudteeülesõit on väga liiklusohtlik,» märkis Aas, lisades, et piirkonda kahe väiksema raudteeviadukti ehitamine seda ka võimaldab.

Veerenni raudteeülesõit on Aasa sõnul antud raudteetrassil ainuke suure reisirongide liikluskoormusega samatasandiline ülesõit ja selle eritasandiliseks ehitamine muudab nii raudteeliikluse kui ka autoliikluse oluliselt sujuvamaks, likvideerides ooteajad kinniste tõkkepuude taga.

Aas märkis, et meedia kaudu on teavitatud avalikkust Tallinna linna ja lähiümbruse transpordikava koostamisest, mis kiideti heaks Tallinna linnavalitsuse istungil 8. detsembril 2010. Nimetatud transpordikava näeb ette ka Ülemiste liiklussõlme ühendustee rajamise.
Filtri tee 18 kinnistu detailplaneeringu koostamine on algatatud linnavalitsuse korraldusega nr 701 19. märtsil 2003. Filtri tee 18 kinnistu detailplaneeringu eskiis, mille mahus oli planeeritud Tehnika tänava – Järvevana ühendustee, oli avalikustamisel 20.-27. juulil 2010. Filtri tee 18 kinnistu detailplaneering on vastu võetud linnavalitsuse korraldusega detailplaneeringu vastuvõtmiseks nr 661-k 09. mail 2012 ja selle avalik väljapanek toimus tänavu 13. -27. juulini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles