Küüt: pole õige, et ma salgasin skandaali maha ja midagi ei teinud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametist lahkuv PPA peadirektor Raivo Küüt.
Ametist lahkuv PPA peadirektor Raivo Küüt. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Raivo Küüt ütles Postimehele antud intervjuus, et pole õige väide, justkui oleks ta teadlikult püüdnud taatlemata kiirusmõõtjate kasutamist Ida prefektuuris maha vaikida ega ole midagi selle probleemi lahendamiseks teinud. 

Küüt kinnitas Postimehele, et saatis kohe pärast sisekontrolli kokkuvõtte saamist Ida prefektuuri käsud, mida tuleks teha, kaasa arvatud suunised selle kohta, kuidas tuleks ebaseaduslikku 180 trahviotsust menetlema hakata. Paraku juhtus nii, et Ida prefektuuris mitte keegi nende juhiste järgi midagi ei teinud.

Küüt kinnitas, et ka tema sai alles ajakirjanduse kaudu teada, et mitte midagi ei ole vahepeal tehtud. Nüüd on selle kohta alustatud distsiplinaarmenetlust.

«Solvavad on märkused, et me mitte midagi ei teinud, et me oleme midagi varjanud - me ei ole seda teinud,» ütles Küüt.

Küüt lisas, et saab aru, et vastutus olukorra eest lasub temal, seetõttu esitas ta ka lahkumisavalduse. «Mina läksin ministri juurde lahkumisavaldusega, aga minister ütles, et jätkad märtsini,» sõnas PPA peadirektor.

Järgmise nelja kuu jooksul peab ta lõpule viima politsei- ja piirivalveameti ühendamise.

Oma tuleviku kohta ütles Küüt, et on 22 aastat sisejulgeolekus töötanud ja tahab selles valdkonnas jätkata.

ETV saade «Pealtnägija» avalikustas möödunud nädalal, et PPA sisekontroll paljastas tänavu märtsis Ida prefektuuri liiklustalituses toimunud kuritahtliku valetamise ning peadirektorile tehti ettepanek karistada viit süüdlast. Seejärel ei juhtunud aga mitte midagi. Möödunud nädalal pärast info avalikuks tulekut teatas PPA esmalt, et rikkumist teadlikult lubanud liiklusüksuse juht Alvar Ottokar lahkub oma kohalt ning politsei võtab teo heastamiseks ise ühendust kõikide inimestega, kellele vormistati möödunud aasta 13. augustist kuni 21. detsembrini taatlemata kiirusemõõtja ja kaaludega õigustühised väärteootsused, ning annab neile võimaluse nõuda väärteootsuse ülevaatamist kohtu poolt.

Neljapäeval teatas Ida prefekt Aldis Alus oma tagasiastumisest ning täna teatas Raivo Küüt pärast siseministri jutul käimist, et esitas tagasiastumiseks avalduse, kuid siseminister ei vii seda valitsusse enne järgmise aasta 1. märtsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles