Vanad asjad tutvustavad jõule

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endla Tootsi kujundatud raamatus «Jõulud jutustavad» leidub fotosid ka sellistest kuusekaunistustest ja kingitustest, mis toodeti siis, kui jõulude asemel võimutsesid näärid, jõuluvana asemel Ded Moroz ja päkapikkude asemel Snegurotška.
Endla Tootsi kujundatud raamatus «Jõulud jutustavad» leidub fotosid ka sellistest kuusekaunistustest ja kingitustest, mis toodeti siis, kui jõulude asemel võimutsesid näärid, jõuluvana asemel Ded Moroz ja päkapikkude asemel Snegurotška. Foto: Sille Annuk

«Nii noorte kui vanade poolt oodatud jõulud ei ole enam kaugel --- ja siis jälle lainetab üle maa ja linnade jõulukellade kõla, sädelevad jõulukuused küünlatuledes.» Nõnda ei ole olnud alati. Vahepeal võimutsesid näärivanad.

Siinne tsitaat on võetud Postimehest, mis ilmus 14. detsembril 1932. Vana artikkel on trükitud uuesti Tammerraamatu kirjastatud raamatus «Jõulud jutustavad». Esitlus oli eelmisel nädalal Teatri Kodus.

Ülevaade jõuludest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles