Tarmo Miilits: politseinike mainest. Kiri kolleegidele

, politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja korrakaitsepolitsei alal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Miilits
Tarmo Miilits Foto: SCANPIX

Saate «Pealtnägija» kaudu nii organisatsioonis kui ka ühiskonnas avalikuks tulnud süsteemne ja teadlik hoolimatus on hävitav löök nii inimeste kui ka politseinike endi usaldusele politsei kui turvalisuse kaitsja vastu. Lubamatut on selles loos rohkem kui küll.

Teiste seaduskuulekust kontrollides peame ise alati kõike seaduslikult tegema ning siin kõrvale kaldumist olla ei saa. Meie ülesanne ei ole vahendeid valimata kiiruseületajaid tabada. Kui üks seade pole ajutiselt tööks kõlblik, siis me lihtsalt ei kasuta seda ning täidame selle asemel muid liiklusjärelevalve ülesandeid. Iga ametniku vastutus on mõista, et taatlemata seadmega mõõdetud kiiruseületamine on õigustühine ning teadliku tegutsemise korral on politseinik käitunud ebaseaduslikult. Hullem veel, kui asja varjamiseks hakatakse teadlikult muutma protokollides olevaid andmeid.

Mõõteseaduse ja laiemalt ükskõik millise eeskirja või sisemise korra mõte on tagada meie tegevuse usaldusväärsus. Praegu liigub ministeeriumide vahel seaduseelnõu, mis lihtsustaks oluliselt väärteomenetlust ning annaks politseiniku ütlusele menetluses rohkem kaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles