Juhtkiri: tagasiastumine loob lahendusvõimalused

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Eilne päev tõi lahkumisavalduse kahelt riigiasutuse juhilt. Nii politseijuht Raivo Küüt kui ka EASi juht Ülari Alamets esitasid lahkumisavalduse pärast seda, kui avalikuks olid tulnud segadused nende juhitavates asutustes ning ajakirjandus oli mõlema asutuse olukorda pikalt ja põhjalikult käsitlenud.

Poliitikud, nagu oleme kas või viimase poole aasta vältel kogenud, ei pea meil aga tagasiastumist väärikaks lahenduseks isegi suure skandaali keskmes olles. Pigem eelistatakse ka ilmses usalduskriisis vihjata, et kes on vigu teinud, peaks neid kõrges ametis jätkates ise parandama. Tundugu paralleel kohatu või mitte, aga samamoodi parandas seltsimees Brežnev oma vigu kuni surmani.

Avaliku teenistuse eetikakoodeks on kirja pandud lausa seaduse tekstis. Selle kümnes punkt kõlab nii: «Ametnik allutab oma tegevuses ametkondlikud huvid alati avalikele huvidele.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles