Vaher: uue juhi otsimine ei ole kerge

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siseminister Ken-Marti Vaher.
Siseminister Ken-Marti Vaher. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Siseminister Ken-Marti Vaher ütles, et ta kannab poliitilist vastutust politsei- ja piirivalveametis toimunu eest ning lubas, et teenistusliku järelevalve tulemuste põhjal tehakse kindlasti järeldusi, mis puudutavad politseid laiemalt.

Vaher selgitas intervjuus ETV saatele «Terevisioon», et ta pani politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektori Raivo Küüdi ametist lahkumise avalduse tuleva aasta 1. märtsini sahtlisse, et ta viiks koos oma meeskonnaga lõpuni ühendametis pooleliolevad ümberkorraldused nagu koordinatsioonitasandite ärakaotamine, juhtimistasandite ühtlustamine, dubleerimise vältimine, samuti palgasüsteemi korrastamise enne järgmise aasta palgatõusu, vahendas ERRi uudisteportaal.

Siseministri sõnul tahetakse ühendameti uueks peadirektoriks leida kõige võimekam inimene ning konkurss sellele kohale ei tule kindlasti kerge, sest tegemist on Eesti suurima asutusega.

Vaher nimetas Ida-Virumaal toimunud ebaseaduslike liiklustrahvide tegemist väga kahetsusväärseks juhtumiks ning ütles, et tal ei ole põhjust arvata, et Küüt seda varjas, kuid peadirektori antud korraldusi ei täidetud.

Vaher vaidles vastu intervjueerija väitele, et ühendamet on liiga suur, käsuliinid ei tööta ning ei olegi põhjust ühendametit lõpuni ehitada, tema kinnitusel töötab ühendamet hästi mitmetes liinides.

Ta ei nõustunud väitega, et Ida-Virumaal toimunu põhjustasid tema antud mõõdikud ning toonitas, et iga tegevuse juures on oluline tulemus, kuid seda tulemust ei tohi saavutada ükskõik milliste vahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles