Tööturuametist koondatud ametnikud saavad kopsaka hüvitise

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööturuametist koondatud ametnikud saavad kopsaka hüvitise.
Tööturuametist koondatud ametnikud saavad kopsaka hüvitise. Foto: Elmo Riig / Sakala

Vähem kui kuu aja pärast võtab tööturuameti ülesanded üle töötukassa ning tööturuametist koondatud ligi 300 ametnikule makstakse hüvitisteks 20 miljonit krooni.

Samas võetakse ligi 70 protsenti ametnikest kohe uude asutusse tööle tagasi, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kahe organisatsiooni ühinemine oleks riigile tunduvalt odavam tulnud, kui oleks likvideeritud tööturuameti asemel töötukassa, kus on palgal kordades vähem inimesi, kuid töölepinguseaduse arutelu käigus avaldasid sotsiaalpartnerid soovi, et alles jääks just töötukassa.

«Võib spekuleerida, et võib-olla tõesti sotsiaalpartnerid ei usalda riiki,» nentis sotsiaalministeeriumi asekantsler Egle Käärats. «See otsus majanduslikult oleks olnud teistpidi kindlasti lihtsam, aga see oli sotsiaalpartnerite tahe ja seda me aktsepteerime.»

Pikemas plaanis on töötukassa juhi Meelis Paaveli sõnul võimalik kahe organisatsiooni ühendamisel raha kokku hoida.

«Mida paremini me suudame tulevikus aktiivseid tööturumeetmeid osutada, seda lühemaks peaks jääma periood, mille jooksul inimene saab töötuskindlustushüvitist ja see rahaline kokkuhoid ei ole kindlasti mitte väike,» teatas Paavel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles