Mikseri jätkamist sotside eesotsas toetab enamik parteipiirkondi

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaks aastat riigikogus opositsioonilist Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda (SDE) juhtinud Sven Mikseri on järgmise nädala lõpus toimuvaks üldkoguks uuesti esimehe kandidaadiks esitanud enamik partei piirkonnaorganisatsioone.

Erakonna 17 piirkonnast on praeguseks juba 11 esitanud Mikseri taas erakonna esimehe kandidaadiks. SDE andmetel on tema kandidatuuri üles seadnud Harjumaa, Ida-Virumaa, Jõgevamaa, Järvamaa, Põlvamaa, Pärnumaa, Saaremaa, Tallinna, Tartu, Valgamaa ja Võrumaa piirkonnaorganisatsiooni juhatus ning lisaks veel kolm üldkogu delegaati.

Erakonna aseesimehe kohale on seni esitatud praegused aseesimehed Marianne Mikko, Urve Palo, Heljo Pikhofi ja Karel Rüütli, kuid lisaks neile on üles seatud ka riigikogu liikmete Andres Anvelti ja Jevgeni Ossinovski kandidatuur.

SDE valib kaheks aastaks esimehe ja aseesimehed, samuti juhatuse liikmed, revisjonitoimkonna, programmi- ja põhikirjatoimkonna, valimistoimkonna ning aukohtu uue koosseisu 25. novembril toimuval üldkogul. Esimehe ettepanekul kinnitab üldkogu ametisse ka peasekretäri.

Viimati valis SDE juhtorganeid 2010. aasta oktoobris, mil Mikser vahetas esimehe kohal välja 2009. aasta kevadest erakonda juhtinud Jüri Pihli. Lisaks Pihlile kandideeris toona esimeheks endine europarlamendi saadik ja praegune riigikogu liige Marianne Mikko, kellest hiljem sai erakonna aseesimees. SDE aseesimehed on praegu ka Palo, Pikhof, Rüütli ja Stanislav Tšerepanov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles