Raudteeviadukt sai metallist elupäästja

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riia tänava raudteeviadukti samba ette paigaldatud metallkonstruktsiooniga põrkeleevendi peaks tegema lõpu sealsetele traagilistele liiklusõnnetustele.
Riia tänava raudteeviadukti samba ette paigaldatud metallkonstruktsiooniga põrkeleevendi peaks tegema lõpu sealsetele traagilistele liiklusõnnetustele. Foto: Sille Annuk

Riia tänava raudteeviadukti betoonposti ette paigaldati ööl vastu eilset metallist põrkeleevendi, mis peaks traagilised õnnetused minevikku jätma. Viimase nelja aasta jooksul on seal hukkunud kolm autojuhti.

Linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et põrkeleevendi ost otsustati juba paar aastat tagasi, kui hakati Eesti-Läti-Vene piiriülese koostööprojekti kaudu raha taotlema. Riigihankeni jõuti selle aasta suvel, kui tähtajaks esitasid oma pakkumised AS Teede REV-2 ja KiirWarren.KL OÜ.

Linnamajanduse osakonna Traffic-projekti juhi Kairi Kuusiku sõnul pakkusid mõlemad firmad sama tüüpi põrkelee­vendeid. Soodsamat hinda – 10 356 eurot – pakkus Teede REV-2. USAs toodetud põrke­leevendi on 3,3 meetrit pikk, teraskonstruktsiooniga ning on praegu ainuke Eestis. Seade koosneb õhuga täidetud kassettidest, mis sõidukiga kokkupõrkel liiguvad üksteise sisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles