Ekskaitseminister sai Gruusias süüdistused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gruusia endine sise- ja kaitseminister Batšo Ahhalaia eelmisel nädalal Thbilisis prokuröri juurde saabumas.
Gruusia endine sise- ja kaitseminister Batšo Ahhalaia eelmisel nädalal Thbilisis prokuröri juurde saabumas. Foto: Reuters/ScanPix

Gruusia peaprokurör teatas eile, et riigi endisel sise- ja kaitseministril Batšo Ahhalaial lasub nüüd peale varasemate süüdistuste ka kahtlus 17 sõduri ebaseaduslikus vangistamisest ja piinamises.

Ahhalaia viibib juba praegu vahi all, kuhu ta sattus väidetava võimupiiride ületamise tõttu – nimelt olevat ta läinud aasta oktoobris peksnud kuut sõdurit. Hiljem süüdistati teda ka ebaseaduslikus vabaduse võtmises, sh ühe mehe peksmises ja siis tema mitmetunnises seadusevastases vangistuses hoidmises eelmise aasta septembris. Kui Ahhalaia süüdi mõistetakse, ähvardab teda kokku kuni 12 aasta pikkune karistus.

Lisaks teatas eile Gruusia peaprokurör, et piinamissüüdistus esitati ka armee ühendväestaabi ülemale Georgi Kalandadzele. Peaprokuröri Artšil Kbilašvili sõnul puudutab uus süüasi vähemalt 17 sõjaväelase piinamist, mis leidis väidetavalt aset 2010. aasta veebruaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles