Elav arst võib peagi asenduda videokõnega

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu saare erakorralise abi brigaadi spetsialist Aare Sünter, kelle põhitöö on olla vallavanem, näitas möödunud pühapäeval kiirabiautos olevat telemediitsiini võimaldavat diagnostikasüsteemi.
Ruhnu saare erakorralise abi brigaadi spetsialist Aare Sünter, kelle põhitöö on olla vallavanem, näitas möödunud pühapäeval kiirabiautos olevat telemediitsiini võimaldavat diagnostikasüsteemi. Foto: Liis Treimann

Oma tervisehäda tuleb meedikule selgeks teha kas arvuti või videokõne vahendusel – sellist tulevikku ennustab Eesti, aga ka kogu Euroopa maapiirkondadele perearst Madis Tiik.

Madis Tiik, mida te silmas peate, rääkides mobiilsest arstiabist?

Ma arvan, et 10–15 aasta pärast on palju väikeseid maapraksiseid jäänud ilma arstita ning seal kohapeal arstiabi tagamiseks on kaks lahendust. Kas viia mingi aja tagant kohale arst või siis luua statsionaarne punkt, kus töötab ainult õde ja arsti konsultatsiooni tehakse videokonverentsi teel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles