Harta12 kogub kiiresti toetajaid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harta12 kogub allkirju
Harta12 kogub allkirju Foto: petitsioon.ee

Täna avaldatud ühiskonnategelaste pöördumine «Harta12» kogub kiiresti toetajaid, kolme esimese tunni jooksul oli selle veebis allkirjastanud üle 2000 inimese.

Allkirjastanute hulgas on palju näitlejaid, kirjanikke ja kultuuritegelasi – näiteks Rein Veidemann, Anzori Barkalaja, Jürgen Rooste, Jaan Kaplinski, Tambet Tuisk, Jaak Prints, Kristjan Sarv, Rasmus Kaljujärv, Gert Raudsep, Mihkel Kabel, Kristian Randalu, Peeter Tammearu, Tajo Kadajas, Viivi Luik, Mati Hint, Enn Põldroos.

Allkirja on andnud ka näiteks Jaak Jõerüüt, Jüri Käosaar, Tõnis Saarts, Martin Kala, Anu Toots, Berk Vaher.  

Hartaga nõustumist on märkinud ka mitmed poliitikud, nagu Mark Soosaar, Vilja Savisaar-Toomast, Leo Kunnas, Jaak Juske.

Samuti leiab hartale mitmed oma ühiskondliku tegevusega silma paistnud Peep Peterson, Mari Jüssi, Brit Kerbo, Erko Valk, Lisette Kampus jt.

Täna 12 ühiskonnategelase avaldatud hartas leitakse, et võimu suhtlus avalikkusega on muutunud monoloogiks, enesekriitika ja tahe vastutada on tänases poliitilises kultuuris muutunud haruldaseks. Harta kutsub üles ühiste pingutustega looma alternatiivset institutsiooni ning viima ellu põhimõtteid, mis annaks poliitikas reaalse mõju kodanikuühiskonnale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles