Aas: teisi trolliliine ei suleta

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trollibuss
Trollibuss Foto: Mihkel Maripuu

Nr 2 trolliliin asendatakse 1. detsembrist bussidega, teiste trolliliinide sulgemist linnavalitsus ei plaani.


«Teisi trolliliine ei suleta,» kinnitas abilinnapea Taavi Aas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil. Trolli nr 2 asemel hakkavad abilinnapea sõnul sõitma bussid seetõttu, et need hakkavad teenindama ka Mäepealse asumit.

«1. detsembrist hakkavad trolliliini nr 2 asemel sõitma bussid. Ja põhjus on selles, et Mäepealse tänava piirkonnas on kerkinud terve rida uusi elumaju. On ka terve rida ettevõtteid, näiteks autoregistrikeskus ja teaduspark, mille teenindamist ühistranspordiga oleks vaja parandada,» ütles Aas.

«Selle tõttu me pöördusime ka Mäepealse elanike poole küsimusega, et millisel viisil nemad seda teenindamist tahaksid näha. Ja loomulikult inimesed soovisid otseühendust kesklinnaga. Me ei soovinud trolliliiniga paralleelset bussiliini käima panna ja ma arvan, et kõik kes Mustamäe liiklusega vähegi kursis on, teavad ka seda, et kui trollidega midagi juhtub, siis Mustamäe teenindamine on oluliselt häiritud. Kõiki neid asjaolusid kokku võttes jõudsime otsuseni, et asendada trolliliin nr 2 bussiliiniga nr 24. Ja sellele lisaks on ka liin nr 24A. See on liin, mis sõidab edasi Akadeemia tee lõpp-peatusest läbi Mäepealse tänava, teeb seal taga ringi ja tuleb Akadeemia tee kaudu tagasi kesklinna,» rääkis abilinnapea.

«Lähtusime ka sellest, et troll nr 2 on tipptundidel sagedase intervalliga ja see ei muutu. Busside liikumissagedus jääb samaks. Küll aga esimeses etapis ei lähe sama tihedusega edasi bussiliiklus Akadeemia teelt Mäepealse tänavale. Sellepärast ongi liinid 24 ja 24A.
Aga loomulikult, vastavalt sellele, kuidas liini täituvus Mäepealse tänavas on, oleme valmis seda liini tihendama. Esialgu on tippajal intervall umbes 15-20 minutit. Seal, kus praegu sõidab troll nr 2, jääb busside intervall samasuguseks nagu praegu trollidel,» lubas Aas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles