Mähelased said endale lõpuks kodupoe

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mähelaste kauaoodatud pood.
Mähelaste kauaoodatud pood. Foto: Toomas Huik

Mitu aastat veninud Ecolandi Marketi toidu- ja esmatarbekaupade poe ehitamine on lõpuks ühele poole saanud ning mähelastele on avanenud võimalus oma kodupoes ostlemas käia.

Tegelikult avas uus kauplus uksed juba eelmisel reedel, kuid pidulik lindi lõikamine ning tordi söömine toimus täna keskpäeval.

Pirita linnaosavanem Tiit Terik mainis poe avamisel, et Mähe on linnaosa suurim asum rohkem kui 3500 elanikuga, kuid siiani ei olnud neil oma kodupoodi. Lisanduvad ka Viimsi elanikud Metsakastist ja Randverest. Pärast mitmeaastast ootamist on neile nüüd oma korralik kauplus olemas.

«Kui nüüd tagasi mõtleme, siis sellest poest on unistatud hästi pikalt,» ütles Terik. Ta lisas, et 2009. aasta kohalikel valimistel oli Keskerakonna üks valimislubadusi mähelastele, et neile rajatakse kodupood. Nüüd on see pikk saaga lõpule jõudnud. Vahepeal lubati välja mitu erinevat kuupäeva, kuid kõik need lükkusid erinevatel põhjustel edasi.

Linnaosavanem mainis, et uue poe juures on ka suur parkla, kuid see tuleb kindlasti joonida, et oleks täpselt teada, kus saavad inimesed ohutult kõndida ning kus on autodele kohad. Väikeseid «sabasid», mis tuleb korda ajada, on veelgi.

«Ideaalne see pood esimese hooga veel ei ole, aga eks iga uue asjaga on nii, et tuleb pisipuudused kõrvaldada,» lausus Terik.

Poe juhataja Elen Tok ütles Postimehele, et see kauplus on Ecolan Marketi tulevase keti esimene pääsuke. Järgmise aasta märtsis loodetakse avada järgmine pood Lasnamäel Läänemere tee keskuses.

Ta lisas, et Mähe pood on lahti juba reedest ning iga päevaga tuleb ostjaid aina juurde ja müügikäive kasvab. Klientide tagasiside on siiani olnud positiivne, sest inimesed on kauplust kaua oodanud. Kaupade hindu soovib pood hoida Selveri tasemel või veidi alla selle.

Ecoland Marketi vastvalminud poel on välja ehitatud ka teine korrus, kuid sinna oodatakse praegu rentnike pakkumisi. Tok mainis, et enamus kümnest müüjast ja teistest töötajatest elavad Mähel, tema ise käib aga tööl 40 kilomeetri kauguselt. Lähipäevil pannakse poodi üles ka kast, kuhu külastajad saavad oma sooviavaldusi panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles