Kaia Iva: erakondade vastandamine ühiskonnale ei vii edasi

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Iva.
Kaia Iva. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Riigikogu Isamaa ja Res Publica fraktsiooni esimees Kaia Iva ütles täna avaldatud «Harta12» kommenteerides, et on näha, et rahastamisskandaali järelmõjud on ühiskonnas pettumust tekitanud, kuid erakondade vastandamine ülejäänud ühiskonnale ei vii meid edasi.

«IRL on kindlalt veendumusel, et esindusdemokraatia on Eesti jaoks õige tee. Esindusdemokraatia üks lahutamatu osa on demokraatlikel valimistel valitud erakonnad. Erakondade vastandamine ülejäänud ühiskonnale ei vii meid edasi,» sõnas Iva. 

«Sarnaselt erakondadega on tugev kodanikuühiskond esindusdemokraatia üks osa ning tänane pöördumine näitab, et igaühel on võimalik osaleda poliitilises diskussioonis,» leidis ta.

«On selge, et rahastamisskandaali järelmõjud on tekitanud ühiskonnas sügavat pettumust ning kahtluse alla on seatud poliitikute usaldusväärsus laiemalt. Kõik ühiskonna osapooled peavad suutma dialoogi pidada ning see eeldab kõigi asjaosaliste lugupidavat suhtumist,» märkis Kaia Iva.

Iva kinnitas ka, et IRL toetab ettepanekuid, mis muudavad senisest selgemaks erakondade rahastamise reeglid ning lihtsustavad uute erakondade loomist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles