Tarbus paneks õhtused bussid peatuma linnas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maaliinidel sõitev OÜ Tarbus sooviks panna osa õhtusi linna sisenevaid busse peatuma ka linnaliini bussipeatustes, et tihendada linna hõredat bussigraafikut ning suurendada võimalusi sõita ühissõidukitega.

Praegu on maakonna bussiliinidel süsteem, mille järgi peatuvad linnast väljuvad bussid kindlaks määratud peatustes nii sõitjate sisenemiseks kui väljumiseks. Nii näiteks võtab Elvasse sõitev buss inimesi peale ka Pauluse ja Riia ringi peatusest. Linna saabuvad bussid peatuvad neis aga ainult sõitjate väljumiseks.

Tarbusi juhi Valter Keisi sõnul puudutaks muudatus kaheksat õhtust bussi, kui linnaliinibusside liiklus on juba hõre. Näiteks viimane Sebe linnaliinibuss väljub Sõpruse puiesteelt kell 22.31, aga Räpina maanteelt sisse sõitev Võnnu–Tartu buss annaks võimaluse Annelinna tagant kesklinna sõita veel tund aega hiljem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles