Diivanil suitsetades magama jäänud mees pääses surmast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hooletu suitsetamine.
Hooletu suitsetamine. Foto: Andres Teiss

Kolmapäeva õhtupoolikul seadis Tallinnas Kuldnoka tänava viiekorruselise kortermaja ühes korteris diivanil suitsetades magama jäänud mees ohtu nii enda kui naabrite elu, kuid kõik pääsesid õnneks vaid ehmatusega.

Päästjate sõnul oli väsinud ja alkoholi tarvitanud korterielanik heitnud diivanile puhkama, kuid otsustas seejuures ka sigareti põlema panna, vahendas päästeameti pressiesindaja.

Tõenäoliselt jäi mees magama ning asemele kukkunud sigaretist jõudis põlema minna umbes pool ruutmeetrit diivanit. Tekkinud ohtlikust põlengust ei saanud teada anda ka suitsuandur, kuna elanikul seda korteri laes ei olnud.

Diivani kärsahais levis naaberkorterisse, kes kutsusid kohale ka päästjad. Häirekeskus sai hädaabikõne kell 17.48. Õnneks ärkas mees enne kui suits teda uimastama hakkas ja kustutas leegid. Tulekahju areng on väga kiire, vaid loetud minutitega saab tulekahju võimu juurde, nii et ämbri veega seda enam ei kustuta. Diivani põlema pannud mehel oli õnnestunud diivan veega kustutada.

Päästjad tuletavad meelde, et suitsetamine siseruumides võib viia tuleõnnetuse ja surmani. Tänavu on tules hukkunud 47 inimest, mullu samal ajal oli hukkunuid aga 64. Ligi pooled hukkunutest on surma saanud hooletu suitsetamise tõttu tekkinud tulekahjudes. Elupäästev suitsuandur on eluruumides kohustuslik 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles