Nõmmel algas lehtede kogumise kampaania

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sügis toob leheriisumistööd.
Sügis toob leheriisumistööd. Foto: Margus Ansu.

Eile algas Nõmmel igakevadine lehtede ja okaste äraveo kampaania, mille käigus viib Nõmme linnaosa valitsus juba kuuendat aastat järjest linnaosa elanikelt tasuta ära sügise ja talve jooksul mahalangenud puulehed ja -okkad.


Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra kinnitusel on Nõmme heakord üks linnaosavalitsuse prioriteete. «Muidugi võib nii mõnigi pahaselt küsida, et kas tõesti on nii pingelisel eelarveaastal raha kümneid tuhandeid prügikotte lehti ja okkaid täis toppida, kuid praeguse majanduskliima tõttu on ka hinnad langenud ja võrreldes eelmise aastaga on lehevedu linnaosavalitsusele pea poole soodsam,» selgitas ta.

Vakra sõnul kasutatakse sel aastal erimärgistusega kotte. «Juba kolmandat aastat on erikottide kasutamise tinginud asjaolu, et osa inimesi hakkasid kampaaniat kurjasti ära kasutama ning Nõmme tänavate ääred olid mustade prügikottide kuhilaid täis. Igalt kinnistult viiakse tasuta ära kuni kümme 75-liitrist lehekotti. 4. maiks peavad kõik lehekotid olema kinniseotult tõstetud nähtavale kohale värava juurde. Kottidesse võib panna ainult lehti ja okkaid. Kotte, kuhu on kogutud oksi, kive, olmejäätmeid vms, ei ole võimalik ära viia,» rääkis Vakra.

Sügislehtede äravedu saab tellida Nõmme linnaosa valitsuse teenindussaalides Jaama tn 1 ja Vabaduse pst 77 kuni 24. aprillini. Lehekottide vedu toimub 4.-31. maini. Lisainfot leheveo kohta saab telefonidel 645 7333 või 677 0182.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles