Siim Kallase rahastu püsib visalt Euroopa eelarves

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Ka Euroopa Liidu presidendi Herman Van Rompuy plaani järgi kannatavad ikkagi põllumajandustoetused – Eesti toetuste ühtlustamine veniks neljalt aastalt kuuele. Ka Van Rompuy plaanis küüniks need vaid 59 protsendini Euroopa Liidu keskmisest.

Van Rompuy plaan kärbib pisut enam kui triljoni euro suurust Euroopa Liidu eelarvet veelgi armutumalt kui varasem Küprose ettepanek. Praegune eesistuja Küpros soovis kärpida aastate 2014–2020 eelarvet 50 miljardi, Van Rompuy plaan 75 miljardi võrra. Rahandusministeeriumi hinnangul on Van Rompuy ettepanek Eestile soodsam nendes punktides, mille valitsus on seadnud uue eelarveperioodi läbirääkimistel prioriteediks.

Eesti eelistused on Siim Kallase eestvõttel loodav Euroopa ühendamise rahastu, ühtekuuluvuspoliitika fondidest raha saamisel keskmisest kõrgem lagi ja suuremad põllumajanduse otsetoetused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles