Eestil napib lennundusinspektoreid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO välisministrid saabuvad Eestisse 22. aprillil.
NATO välisministrid saabuvad Eestisse 22. aprillil. Foto: Toomas Huik

Euroopa Komisjoni tellitud auditist selgus, et Eesti lennundusametil pole piisavalt lennundusinspektoreid, et tagada Euroopa standarditele vastavat kontrolli.

Paar kuud tagasi tehtud kontroll tõi välja kahtlused, kas Eesti lennukontroll ikka vastab Euroopa Liidu seadustele tasemel ning selgus, et eelkõige on puudus vastava kvalifikatsiooniga lennukontrolliametnikest, teatas ERR raadiouudised.

Lennundusameti juht Koit Kaskeli sõnul on ameti enda hinnangul puudu u 5 kuni 10 järelevalvega tegelevat inspektorit.

«Selleks, et seda tööd hästi ja korralikult teha, on vaja piisavalt pädevalt koolitatud lennusinspektorite kaadrit,» selgitas Kaskel.

Ameti juht saatis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile ka vastava kirja, kus hoiatas, et lennuohutuse alarahastamine võib kaasa tuua Euroopa Komisjoni poolsed sanktsioonid.

Kaskel tõdes, et auditi käigus tuli ilmsiks rida puudusi, mis vajavad parandamist mitte enam ameti vaid riigi tasandil. Ta rõhutas et kirja saatmise eesmärk ei ole raha juurdenõudmine, vaid lahenduse leidmine.

Majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja asetäitja Allan Mäll sõnas, et raha on raske juurde leida, kuid lahendused on siiski olemas.

Tema kinnitusel lubab lennundusseaduse muudatus lennuametil kasutada pädevate organisatsioonide abi. Ehk kui lennuametil puudub teatud haldussuutlikkus, siis võib ta selle töö tegemise usaldada vastavat pädevust omavale organisatsioonile. Lennundusettevõte tasub sel juhul eraõiguslikel alustel.

Lennuameti juht kinnitas, et hoolimata inspektorite nappusest ei pea reisijad ja piloodid muretsema. «Prioriteetsetele valdkondadele, mis kõige rohkem on seotud avalikkuse teenindamisega regulaarlendudel, me paneme kõik oma võimaliku ressursi,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles