Linn otsib Kultuurikatla projekteerijat

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel.
Kultuurikatel. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Kultuuriväärtuste amet kuulutas välja Kultuurikatla arhitektuurse ideekonkursi, et leida arhitekt, kes koostaks hoone rekonstrueerimise projekti ja looks sellega edasised võimalused Kultuurikatla arenguks.


Abilinnapea Kaia Jäppineni sõnul on ideekonkursi eesmärgiks arhitektuurse ideelahenduse leidmine sadamaalal Põhja pst 27 asuva endise soojuselektrijaama rekonstrueerimiseks hoone.

«Hoone on küll suhteliselt viletsas seisukorras, kuid 2011. aasta kultuuripealinna projekti raames eraldas linnavalitsus käesoleva aasta eelarvest 40 miljonit krooni Kultuurikatla väljaehitamiseks ja arendamiseks. Usun, et Kultuurikatla kompleks ja seda ümbritsev sadamaala saab kultuuripealinna aasta üheks magnetiks,» märkis Jäppinen.

Kultuurikatel tähendab äraseletatult Eesti loomemajanduse inkubaatorite võrgustiku sõlmpunkti ja avaliku linnaruumi osana toimivat loomekeskust.
Sealne katlamaja, mis pikka aega linna küttis kuulub mälestusmärgina Tallinna kultuuripärandi hulka. Krundil asuvad hoone, korsten ja estakaad on muinsuskaitse all.

Välja kuulutatud ideekonkursist võivad osa võtta kõik füüsilised või juriidilised isikud, kellele on omistatud volitatud arhitekti IV või V kutsekvalifikatsioon. Ideekonkursi läbiviimiseks ja võitjate väljaselgitamiseks on moodustatud kaks komisjoni: kvalifitseerimiskomisjon ja ideekavandite hindamiskomisjon ehk žürii. Žürii esimees on Tallinna peaarhitekt Endrik Mänd ning liikmed Peeter Pere, Andres Ojari ja Ülar Mark Arhitektide Liidust ning Maria Hansar MTÜ-st Kultuurikatel.

Ideekonkursile ideekavandite esitamise tähtaeg on 15. mai 2009 ning konkurss lõpeb võitjate väljakuulutamisega hiljemalt 29. mail. Võitjate nimed pannakse välja Eesti Arhitektide Liidu ja Tallinna linna kodulehele. Ideekonkursi auhinnafond on kokku 100 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles